Slik sparer du penger når du pusser opp badet

Oppussing av badet kan være en dyr affære, men det finnes flere måter å spare penger på. I denne artikkelen vil vi presentere flere tips til hvordan du kan holde kostnadene nede når du pusser opp badet.

Unngå store endringer i røropplegg og vannforsyning

Hvis røropplegget og vannforsyningen i badet ditt er i god stand, kan det være lurt å beholde det fremfor å installere nytt. Hvis du trenger å endre på røropplegget, sluk eller vannforsyningen, kan dette fort bli kostbart. Vurder derfor om dette er nødvendig, eller om det er mulig å gjøre andre endringer i stedet.

Gjenbruk av tidligere møbler og materialer

Et annet tips for å spare penger når du pusser opp badet, er å vurdere å gjenbruke eksisterende materialer. Dette kan være alt fra å beholde eksisterende fliser og baderomsmøbler, til å gjenbruke gamle dusjkabinetter og servant.

Gjenbruk av eksisterende materialer kan være en god måte å spare penger på, samtidig som det også kan bidra til å redusere søppel og påvirke miljøet på en positiv måte. Det kan imidlertid være lurt å vurdere om det er verdt å gjenbruke materialer hvis det vil kreve for mye arbeid eller vedlikehold for å holde dem i god stand.

Velg kostnadseffektive materialer

For å spare penger kan det være lurt å vurdere å velge billigere materialer eller bademøbler. Ofte er det mye å spare på å heller ha en praktisk tilnærming til valg av materialer, enn en estetisk. Det kan også være lurt å vurdere å velge materialer som er mer vedlikeholdsvennlige, slik at du slipper å bruke for mye tid og penger på å holde dem rene og i god form. For eksempel kan det være lurt å velge fliser med en glatt finish fremfor en strukturert finish, da dette er enklere å holde rene.

Sammenlign priser

Enten det er du selv som står ansvarlig for innkjøp, eller dette gjøres gjennom Byggsentralen, vil det uansett være gunstig å gjøre research på markedets priser. Et eksempel er fliser, som fort kan bli en kostbar anskaffelse. Her kan man spare mye på å følge med på tilbud, sammenligne priser eller snakke med noen som besitter kompetanse.

Uansett hva du velger å gjøre, er det viktig å huske på at billig ikke alltid er det beste valget. Det kan være lurt å investere i høyere kvalitet på noen områder for å unngå at du må erstatte dette senere.

Med litt planlegging og gode valg kan du fort spare penger på oppussingen av badet ditt. Les mer om hva som inngår i Oppussing av bad her og Be om et tilbud for ditt neste drømmebad.

Flere guider

Mann som måler opp vidustørrelse

Få et tilbud på ditt neste prosjekt nå

Det er helt gratis, tar kort tid og vi svarer deg innen 48 timer