Bytte dør I Hva du bør vite før du setter i gang

Hvis du planlegger å bytte dør, kan det være en utfordrende oppgave å finne pålitelige og dyktige håndverkere til å utføre jobben. Heldigvis kan byggsentralen være til stor hjelp når det gjelder å finne kvalifiserte håndverkere for å bytte døra.

Moderne dør, som passer utmerket til funkisbolig

Moderne dør, som passer utmerket til funkisbolig

[fs-toc-omit]Bytte dør: Trenger du det?

En av de viktigste grunnene for å bytte dør er å forbedre sikkerheten til hjemmet ditt. En solid dør med en god lås kan beskytte deg mot innbrudd og trygge deg når du er hjemme og utenfor hjemmet. Det finnes mange forskjellige type dører i ulik kvalitet og prisklasse. I tillegg finnes det flere type lås, som for eksempel manuell lås fra ASSA ABLOY og smartlås fra Yale Doorman. Alle nye produkter på markedet i dag, vil gi en langt bedre beskyttelse enn en enkel tre-dør med en enkel lås. En dør av eldre standard vil være dårlig isolert og la kald luft strømme inn i huset og varm luft ut av huset. En ny dør hjelper deg å spare energi, fordi en godt isolert dør vil bidra til å redusere energiforbruket. En moderne dør som har lav U-verdi og tetningslister vil bidra til å holde på varmen i huset enn en dør uten isolasjon.

[Pris]Hvor mye koster det å bytte en dør? Pris i 2024

Det koster mellom 500 og 1500 kroner å få montert en dør av en håndverker. Det tar ikke mer enn 1,5 time å få montert en ny dør. Prisen tar kun utgangspunkt i montering. Det kan derfor være lurt å få et prisestimat fra et par håndverkere før man bestemmer seg for hvem man ønsker å engasjere. På denne måten kan man være sikker på å få den beste prisen og kvaliteten på arbeidet som utføres. Et tips er å velge en lokal håndverker for et lite prosjekt som dette, da det kan både være mer fristende for håndverker og de slipper lang reisevei.

{{CTA-tilbud}}

[Type dører]Hvilken type dør?

Inngangsdør

For mange vil inngangsdøren være den viktigste døren i hjemmet deres. Alle ønsker at inngangsdøren både skal være fin og sikker. Det finnes mange ulike type inngangsdører å velge mellom. Det finnes alt fra prefabrikkerte inngangsdører i tre, stål og glass til mer spesiallagde dører. Mange ønsker i dag inngangsdører med et minimalistisk design med store glasspaneler som slipper inn mye lys. De med klassiske boliger ønsker mer klassisk design, gjerne pardør eller dobbeltdør med klassiske detaljer.

Innerdører

Det finnes mange type innerdører på markedet. De fleste ser like ut, men den store forskjellen ligger i hvordan de er bygd. Det finnes dører som er bygd veldig enkelt, men er veldig fine å se på. Ulempen med disse dørene er at de ikke er lydisolerende. På den andre siden kan du finne eksakt samme type dør utseendemessig, men materialene som er blitt brukt for å lage døren er mer solide. Fordelen med disse dørene er at de er lydisolerende.

Skyvedører

Skyvedører er en praktisk løsning for å spare plass og skape en åpen og luftig atmosfære i hjemmet ditt. De passer perfekt til å skille rom som stue og spisestue eller for å gi enkel tilgang til hagen eller terrassen. En moderne skyvedør i aluminium og glass kan skape en sømløs overgang mellom innendørs- og utendørsområder og gi en følelse av større plass.

[fs-toc-omit]Materialvalg

Dører i tre er det mest populære valget i norske hjem. Dette materialet brukes til både inngangsdører og innerdører. Dørene kommer i mange ulike tresorter og farger, som blant annet eik, furu, ask og valnøtt. En solid eikedør med en fin farge kan gi huset ditt et klassisk utseende. Mange bedriftseiere velger aluminium istedenfor tre når skal gå for dører. Dører i aluminium trenger lite vedlikehold, og er lette og sterke. De slites ikke like fort som dører i tre, som gjør at bygninger med mye aktivitet går for dette valget. Dørene kan også være energieffektive med riktig isolasjon og tetting.

 

[Steg for steg]Bytte dør steg for steg

1. Fjern gammel dør

Start med å fjerne den gamle døren. Du må først løsne hengslene og skruene som holder døren på plass. Pass på at du ikke skader dørkarmen eller veggen rundt døren. Du trenger en skrutrekker eller borskrutrekker for å løsne hengslene

2. Montere dør

Du kan nå installere den nye døren. Sett den på plass i åpningen, og fest den med skruer og hengsler. Pass på at døren er i vater og henger rett før du strammer alle skruene. Bruk et vater underveis og juster døren for å sikre at den er riktig plassert.

3.Tetning av dør

Etter at døren er montert, er det viktig å tette eventuelle åpninger og sprekker rundt dørkarmen for å forhindre trekk og energitap. Bruk tetningsmasse eller værbestandig stripping for å sikre en tett forsegling.

{{CTA-tilbud}}

[Bytte ytterdør pris]Hva koster det å sette inn ny ytterdør? Pris i 2024

Prisen for å sette inn en ny ytterdør ligger på mellom 8.000 og 20.000 for en vanlig type dør. Prisen inkluderer både montering og ny dør. Montering ligger på mellom 2500 og 4000 kroner og avhenger av hvor kompleks døren er. Dørene kommer i mange ulike varianter og ulike prisklasser. Startprisen på en ytterdør starter på 5.000 kroner.

[fs-toc-omit]Kan man bytte ytterdør selv?

Ja, det er mulig å bytte ytterdør selv. Det er ingen krav om at du må engasjere en snekker eller tømrer for å gjøre dette. Bruk trinn for trinn punktene og forsikre deg om at du har riktig utstyr. Hvis du føler deg usikker, kan det være lurt å ta kontakt med en snekker. Gjerne bruk samarbeidsnettverket til byggsentralenas.no for opptil 5 tilbud – gratis og uforpliktende.

No items found.

Flere tjenesteguider

Mann som måler opp vidustørrelse

Få et tilbud på ditt neste prosjekt nå

Det er helt gratis, tar kort tid og vi svarer deg innen 48 timer