Pusse opp vaskerom I Hva du bør vite før du setter i gang

Hvis du planlegger å pusse opp vaskerom, kan det være en utfordrende oppgave å finne pålitelige og dyktige håndverkere til å utføre jobben. Heldigvis kan byggsentralen være til stor hjelp når det gjelder å finne kvalifiserte håndverkere for å pusse opp vaskerommet.

Skap et moderne og innbydende vaskerom ved å pusse opp vaskerommet

Skap et moderne og innbydende vaskerom ved å pusse opp vaskerommet

Et vaskerom er et viktig rom i ethvert hjem. Det er her vi tar oss av klesvask, stryking og annet husarbeid. Det å pusse opp vaskerommet kan være en spennende og givende prosess, men det kan også være utfordrende.  

[Pris]Hvor mye koster det å pusse opp et vaskerom? Pris i 2024

Kostnadene for å pusse opp et vaskerom ligger mellom 50 000 og 150 000 kroner i 2024. Prisen kan øke eller reduseres basert på valg av materialer og omfanget av arbeidet.

Dette er en grov oversikt over gjennomsnittlige kostnader for å pusse opp vaskerom. Kostnadene kan variere betydelig avhengig av flere faktorer. Det er lurt å ta kontakt med flere entreprenører for å få en oversikt over kostnadsnivået. Prisene vil som regel ikke være de samme hos alle, men det er viktig å undersøke hva som er inkludert og ikke inkludert. Det er alltid lurt å få anbud fra flere håndverkere og entreprenører for å sammenligne priser og kvalitet før du tar en beslutning om å pusse opp badet ditt.

{{CTA-tilbud}}

[fs-toc-omit]Pusse opp vaskerom: Forberedelser

Det å pusse opp vaskerommet kan være en kjempeoppgave, men med riktig forberedelse og planlegging kan du lage et funksjonelt og fint vaskerom.

 1. Budsjettet: Først må du bestemme hvor mye du er villig og i stand til å bruke på oppussingen. Det å sette opp et budsjett er ikke bare et tallspill - det er som å lage en veikart for prosjektet ditt. Si at du har satt av 30 000 kroner for hele oppussingen. Da bør du bruke litt tid på å detaljere hvordan denne summen skal fordeles. Du kan kanskje sette av 15 000 kroner til innkjøp av nye maskiner som vaskemaskin og tørketrommel, 10 000 kroner til materialer som maling og fliser, og 5000 kroner til uforutsette utgifter. Å ha et klart budsjett foran deg hjelper deg å holde økonomien i sjakk og unngå unødvendige utgifter.
 2. Design og layout: Visualiser hvordan du ønsker at vaskerommet skal se ut og fungere. Hvis du har barn og vasker klær ofte, kanskje du vil ha et stort vaskerom med god plass til sortering og henging av klær. Da trenger du kanskje å investere i solide hyllesystemer eller kanskje til og med en ekstra vaskemaskin. For å gi deg et konkret eksempel, la oss si at du ønsker å ha et minimalistisk vaskerom med hvite fliser på gulvet, en vaskemaskin og tørketrommel stablet på toppen av hverandre for å spare plass, et strykebrett som kan slås ned fra veggen når det trengs, og åpne hyller for lagring av vaskemidler og andre nødvendigheter. Ved å ha denne klare ideen om design og layout, kan du sikre at rommet ikke bare ser bra ut, men også fungerer effektivt for dine behov.

 

[Materialvalg]Materialvalg for oppussing av vaskerom

Å skape et vaskerom som er funksjonelt, robust og tiltalende er et balansespill. Her er noen inngående råd og eksempler:

Gulv og vegger

 1. Fliser: Fliser er utrolig velegnet for vaskerom på grunn av deres evne til å stå imot fukt og enkel rengjøring. Et konkret eksempel kan være keramiske fliser med sklisikker overflate, som bidrar til sikkerheten samtidig som det gir rommet et rent og fint utseende.
 2. Vinyl: Hvis du er ute etter noe litt mer økonomisk vennlig, er vinylgulv et strålende alternativ. Det finnes i flere stiler, som etterligninger av tre og stein, og er kjent for å være lettere å legge enn fliser. Et produkt som Armstrong's "Luxury Vinyl Tile" kan gi det slitesterke gulvet du trenger, med den visuelle appellen av naturlige materialer.
 3. Maling: For veggene kan du velge en høyglans maling, som tåler eksponering for fuktighet og kan rengjøres enkelt.

Belysning

 1. Spotlights: LED-spotlights, som Philips "Hue White Ambiance", kan plasseres over vasken eller strykeområdet for å gi målrettet lys. De er både energieffektive og langvarige.
 2. Lysrør: For å sikre jevn belysning i hele rommet, kan du velge LED-lysrør.
 3. Pendellamper: For å tilføre litt karakter og stil, kan du vurdere pendellamper. For eksempel, en industripendel fra Ikea over en benkeplate eller tørkestativ kan legge til en dekorativ touch.

Skap og oppbevaring

 1. Treskap: Treskap gir et koselig og naturlig preg. Velg treslag som eik, lønn eller bambus, og sørge for at de er behandlet med en beskyttende finish for å stå imot fukt. Ikea har flere rimelige alternativer som er laget av fuktresistent MDF.
 2. Metallskap: For et mer moderne og rent utseende, kan du vurdere metallskap. Disse er robuste, motstandsdyktige mot vannskader og lette å rengjøre. Ta en titt på HTH's utvalg av metallskap for inspirasjon.
 3. Åpne hyller: For enkel tilgang til vaskemidler og andre nødvendigheter, kan åpne hyller være et smart valg. Et eksempel kan være Elfa's hyller som kan tåle fuktighet og tilbyr en fleksibel oppbevaringsløsning.

 

{{CTA-tilbud}}

[fs-toc-omit]Velge riktig utstyr for vaskerommet

Det er viktig å velge riktig utstyr for vaskerommet er viktig for å sikre en effektiv og problemfri opplevelse. Her er noen tips for å hjelpe deg med å velge de beste apparatene og verktøyene for ditt vaskerom:

1.Vaskemaskin: Velg en vaskemaskin som passer til ditt behov i forhold til kapasitet, energieffektivitet og funksjoner. For mindre vaskerom kan en kombinert vaskemaskin og tørketrommelvære et plassbesparende alternativ. Husk å sjekke energimerkingen for å vurdere maskinens energieffektivitet og vannforbruk. Er du en stor familie med mange vaskerunder hver uke? Da trenger du kanskje en maskin med stor kapasitet, som en med 9 kg kapasitet. Husk å se på energimerket. Jo høyere merking (A+++ er best), jo mindre energi og vann bruker maskinen.

2.Tørketrommel: En tørketrommel kan være et nyttig tillegg i vaskerommet, spesielt i fuktige klima eller under tidspress. Velg en tørketrommel med sensorbasert tørking og energieffektiv teknologi for å minimere energiforbruket. Kondens- eller varmepumpetørketromler kan være mer energieffektive alternativer sammenlignet med tradisjonelle avtrekksmodeller.

3. Strykebrett og strykejern: Et godt strykebrett og strykejern er viktig for å holde klærne pene og presentable. Velg et strykebrett som er enkelt å sette opp og pakke sammen, og som har justerbar høyde for komfortabel bruk. Sørg for at strykejernet har en jevn varmefordeling, dampfunksjon og en selvrensende funksjon for enkelt vedlikehold.

4.Vask og blandebatteri: En god vask og blandebatteri er viktig for håndtering av klesvask og andre vaskeromsoppgaver. Velg en vask med tilstrekkelig dybde og bredde for dine behov, og et blandebatteri med lang nok tut og justerbar vannstråle. Vurder å installere en vask med innebygd skyllekar for ekstra funksjonalitet.

5.Oppbevaring og organisering: Å holde vaskerommet ryddig og organisert kan gjøre klesvasken til en enklere og mer effektiv prosess. Velg skap, hyller og oppbevaringsløsninger som gir plass til alle dine vaskemidler, tørkestativer og andre nødvendigheter. Vurder å bruke et etikettsystem for å identifisere innholdet i skap og beholdere raskt. Skap, hyller og oppbevaringsbokser som IKEAs FINTORP-serie hjelper deg med å holde orden på vaskemidler, tørkestativer og andre nødvendigheter.

6.Tørkestativer og kleshengere: Tørkestativer og kleshengere er viktige for å henge opp klær til tørk og oppbevare dem pent. Velg tørkestativer som er enkle å sette opp og ta ned, og som tilbyr nok hengeplass for dine behov. Kleshengere bør være solide.

[fs-toc-omit]Installering og oppkobling for vaskerommet

La oss dykke litt dypere inn i installasjon og oppkobling for vaskerommet. Dette er et viktig steg i oppussingen, hvor du skal plassere og koble til alle de nødvendige maskinene og apparatene. Her får du noen mer detaljerte råd, samt praktiske eksempler på hva du bør tenke på:

 1. Plassering av apparater: Start med å lage en grundig plan over vaskerommet. Hvor skal vaskemaskinen stå? Hva med tørketrommelen? Skal du ha noen flere apparater, som en oppvaskmaskin for eksempel? Hvis du har et lite rom, kan du kanskje stable vaskemaskin og tørketrommel oppå hverandre for å spare plass. Husk å måle alt nøye, inkludert døråpninger, slik at alt får plass som det skal. Tenk også på arbeidsflyten i rommet. For eksempel, det kan være lurt å ha vaskemaskinen i nærheten av vasken for å forenkle sortering og forbehandling av klær.
 2. Elektrisk oppkobling: Hvert apparat du installerer i vaskerommet vil kreve tilgang til strøm. Har du nok strømuttak til alle? Hvis ikke, kan det være verdt å få en elektriker til å installere noen flere. Husk at både vaskemaskinen og tørketrommelen ofte har behov for jordede uttak, og all elektrisk installasjon i våtrom skal utføres av en autorisert installatør.
 3. Vann- og avløpsrør: Riktig installasjon av vann- og avløpsrør er utrolig viktig. En liten lekkasje kan føre til store vannskader over tid. Rør må ikke bare festes godt, men alle tilkoblinger må være ordentlig forseglet. Hvis du ikke har erfaring med dette fra før, kan det være lurt å få hjelp av en rørlegger.
 4. Ventilasjon: Uten god ventilasjon, kan vaskerommet raskt bli fuktig og innestengt. En avtrekksvifte er en god løsning, men husk at denne må føre luften helt ut av bygget. Hvis vaskerommet er innelukket, kan det også være lurt å ha en lufteventil i døra. God ventilasjon rundt apparatene er også viktig, spesielt rundt tørketrommelen, som kan produsere mye varme. Husk også å sørge for god luftsirkulasjon rundt apparater og tørkestativer

{{CTA-tilbud}}

[FAQs]Ofte stilte spørsmål

Hvor lang tid tar det å pusse opp et vaskerom i 2024?

Et mindre oppussingsprosjekt ta noen uker, mens et større prosjekt kan ta et par måneder. Tidsrammen for å pusse opp et vaskerom avhenger av flere faktorer, som kompleksiteten av prosjektet, tilgjengeligheten av materialer og hvorvidt du bruker fagpersoner eller gjør arbeidet selv.

Hvordan kan jeg pusse opp vaskerommet billig?

For å spare penger på vaskerom oppussing, kan du vurdere å gjenbruke eksisterende materialer og utstyr, handle etter salg og rabatter, og gjøre en del av arbeidet selv hvis du har erfaring og ferdigheter. Vær imidlertid forsiktig med å ta snarveier, da dette kan føre til fremtidige problemer og høyere kostnader på lang sikt.

Er det nødvendig å engasjere en håndverker for å pusse opp vaskerommet?

Avhengig av omfanget og kompleksiteten av prosjektet, kan det være nødvendig å engasjere en håndverker for å hjelpe til med montering og oppkobling av elektriske apparater, rørleggerarbeid og eventuelle bygningsmessige endringer. Det er viktig å sikre at arbeidet utføres i henhold til lokale byggeforskrifter og sikkerhetsstandarder.

Hvilke energieffektive løsninger kan jeg implementere i vaskerommet?

Noen energieffektive løsninger for vaskerommet inkluderer å velge energisparende apparater som vaskemaskiner og tørketromler med høyenergimerking, installere LED-belysning, og isolere rommet for å reduserevarmetap. Du kan også vurdere å installere en varmepumpe for oppvarming og kjøling, samt en solfanger eller solcellepaneler for å produsere egen energi.

Hvordan kan jeg forbedre ventilasjonen i vaskerommet?

God ventilasjon er viktig for å redusere fuktighet og muggvekst i vaskerommet. Du kan forbedre ventilasjonen ved å installere en avtrekksvifte eller et luftutvekslingssystem, samt ved å sørge for at det er tilstrekkelig med naturlig ventilasjon gjennom vinduer og dører. Husk å rengjøre og vedlikeholde ventilasjonssystemet regelmessig for å sikre optimalytelse.

No items found.

Flere tjenesteguider

Mann som måler opp vidustørrelse

Få et tilbud på ditt neste prosjekt nå

Det er helt gratis, tar kort tid og vi svarer deg innen 48 timer